Vi vill väcka intresse för segling. Vi utbildar dig som är mellan 6 – 16 år i optimistjolle och dig som är från 13 och uppåt i tvåkrona. I våra kurser får man lära sig allt om knopar, båtvård, sjövett, riggning, kapsejsning, väder, vindar, trimning och en massa annat som gör att segling blir något riktigt skoj man längtar till. Vi värnar om säkerheten för våra elever och har därför som mål att vara minst en motorbåt / 3:e optimistjolle eller mer när vi är ute till havs. Dessutom sitter vi oftast flera instruktörer i varje följebåt och vi använder vi oss av bland annat ribb-båtar och gummibåtar för elevernas säkerhet.

MMSI: 912651465

Vi befinner oss i Lerkils hamn, en pärla på västkusten där man kan hitta på mycket roligt i de härliga vågorna. Det finns många öar att besöka med sin lilla optimist i närheten, så det är inga problem att hitta ett bra ställe att grilla sin korv på!

Lerkils Seglarskola är en del av LBS Lerkils Båtsällskap (Lerkils hamn). LBS bildades 1977 och har sedan dess bara ökat i storlek. Seglarskolan har också ett antal år på nacken så vi har fått en hel del erfarenhet av barn och segling. Seglarskolan har länge erbjudit två kurser, en nybörjarkurs och en fortsättningskurs i början av sommarlovet men nu på senare år har vi försökt utöka kurserna. 2009 testade vi att anordna en sensommarkurs som vi hade sista veckan på sommarlovet. Denna kurs blev så populär att vi fick tacka nej till många anmälningar. Året där på ändrade vi om detta till ett seglarläger på fem dagar. Lägret blev fullt och vi hoppas detta kan bli en tradition… 2010 testade vi även på att driva en tvåkronekurs vilket gick väldigt bra och vi fick även låna två tvåkronor utöver de två som LBS har.

Vi vill på denna sida förmedla och dela med oss av det som vi har att erbjuda och det som händer inom seglarskolan. Vi garanterar inte att sidan alltid är uppdaterad till 100% eftersom webbsidan är något som Fredrik Tell bedriver på sin fritid, tveka därför inte att kontakta någon av instruktörerna om ni är osäkra, men vi har som mål att förmedla oss genom webbplatsen. Bidra gärna med era bilder, tankar och idéer så vi kan få en levande hemsida där vi kan njuta av våra sommarminnen. Webbplatsen skapades 2009 av Fredrik Tell som också varit instruktör på seglarskolan under många år.