warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

När

12-07-2017 - 16-07-2017    
10:00 - 15:00

Bokningar

Var

Lerkils Hamn
Lerkils Hamn 35, Vallda, Halland, 43493

Event Type

Laddar Karta...

I den här kursen lär du dig att segla tvåkrona! 😀 Kursen är till för dig som redan har lite förkunskaper inom segling, har vuxit ur de mindre båtarna eller har blivit tipsad utav våra instruktörer. Här blir det lite extra trimning med de två seglerna, lite fler bad och så klart lär vi oss 1 000 gånger mer om vad segling handlar om.

Första dagen börjar med en genomgång av tvåkronornas delar, segelsätten, skillnader mellan olika båtar och hur de beter sig, riggning av jollen samt en tur utanför hamnen om vinden tillåter. Resterande dagar används för att segla så mycket som möjligt! Eftersom tvåkronan har självläns och centerbord är det kapsejsning som gäller! vilket vi kommer att öva på och lära oss massor utav. En tur till fyren Kungen är inte ovanligt… Samtidigt som vi lär oss en massa har vi förstås väldigt rolig tillsammans utanför Lerkil.

Utrustning: En bra flytväst, EXTRAKLÄDER, extra skor, handduk, matsäck (lunch) och så klart: ett glatt humör.

Tvåkrona: Hyran av tvåkronan ingår i priset nedan.

Båttypen tvåkrona: Tvåkronan är en dubbelbottnad seglarjolle som är tänkt för två personer men den är lika rolig att segla med en passagerare till ombord. Tvåkronan har två segel som består av en ”fock” (främre segel) och ”stor segel” (huvudsegel). Båten är mycket säker och lättseglad då den har både flytkuddar och självläns.

Dessutom: Finns det möjlighet att vara med på våra roliga ”onsdagsseglingar” efter kursen då vi anpassar seglingen efter ert tycke men mer om det får du veta under kursen.

Kontakt: seglarskola@lerkil.net

Välkomna önskar ledarna på seglarskolan!

Bokningar

Bokningen är stängd för den här kursen och kommer att öppnas igen nästa år när seglarskolan har haft sitt första årsmöte. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss instruktörer. Besök gärna våra andra kurser uppe i menyn.

loading
×