Seglarläger

Tid: Hela dagen

Plats: Lerkils Hamn

Datum: 14-08-2017 - 18-08-2017

Krav: Deltagaren kan simma minst 200 meter (av säkerhetsskäl).

Anmälan: Görs online längst ner på sidan. Sista anmälningsdagen är 7 dagar innan kursstart. Observera att platserna går fort! Det är först till kvarn som gäller, när platserna är slut stängs bokningen automatiskt utan förvarning.

Information

I den här kursen lär vi er lite allt möjligt inom segling, så både du som är helt nybörjare och du som redan har varit med och seglat förr som vill lära dig mer är välkommen till det här underbara sommarlägret. Det speciella i den här kursen är att du övernattar tillsammans med oss ledare och alla andra i kursen i vårt fina klubbhus. Här blir det alltså extra mycket skoj =D. Du kommer att lära dig segla och lite annat som knopar, båtvård, sjövett, riggning, tilläggning, rundning, kapsejsning och mycket mer. Eleverna delas upp i seglargrupper om nybörjare, fortsättare, tvåkrona första dagen (i menyn ”Kurser->Ungdomskurser” kan du läsa mer om våra olika seglingsgrupper och vad som krävs).

För att övernatta här med oss behöver du så klart inte kunna segla, det är ju tanken att vi ska lära dig det. Det du behöver kunna är att lyssna på oss, lita på oss och göra som vi säger. Lyckas du inte med detta finns det risk att du följa med Lerkils piraterna som brukar hälsar på oss vid vraket sista kvällen i badviken. Förutom att hälsa på pirater och segla under kursen anordnar vi även aktiviteter som promenader, discokvällar, filmkvällar, skattjakter, bark båts byggen, vattenlekar och mycket annat roligt. Samtidigt som vi lär oss en massa om segling har vi förstås väldigt rolig tillsammans utanför Lerkil.

Tänk på att eleven kommer att bli blöt många av dagarna och kanske flera gånger per dag, så extrakläder är väldigt viktigt (även om regnställ används). Mobiler och annan teknisk utrustning får endast användas av instruktörer förutom på våra ”lugna stunder” (totalt cirka två timmar/dag) som är i samband med måltiderna. Om du som förälder känner dig osäker, vill komma i kontakt med ditt barn oftare eller vill berätta något som vi bör veta är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Utrustning: En komplett optimistjolle, godkänd seglarflytväst (ej med krage), FLERA EXTRAKLÄDER, kläder efter väder, extra skor, handduk, badkläder, madrass, täcke/sovsäck, tandborste, solhatt, solkräm, vattenflaska, minst två par skor, och regnkläder är även bra att ha!

Optimistjolle: Om du inte har en egen optimistjolle finns möjlighet att hyra en fullt utrustad optimistjolle av seglarskolan (se prislista nedan). Klubbens optimister står till förfogande så det är först till kvarn som gäller! Om du har en egen optimistjolle vänligen ta kontakt med någon av vår instruktörer första dagen så visar dom vart ni kan förvara den under lägret.

Allergier: Om eleven har några allergier ber vi dig meddela detta till oss i anmälan.

Dessutom: Finns det möjlighet att vara med på våra roliga och populära ”onsdagsseglingar” efter kursen. Då anpassar vi seglingen efter elevernas val. Mer om detta kan du läsa i menyn.

Kontakt: seglarskola@lerkil.net

Välkomna önskar ledarna på seglarskolan!

Registrering

Bokningen är stängd för den här kursen och kommer att öppnas igen nästa år när seglarskolan har haft sitt första årsmöte. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss instruktörer. Besök gärna våra andra kurser uppe i menyn.