Nybörjarkursen

Laddar Karta...

Plats: Lerkils Hamn

Datum: 26-06-2017 - 02-07-2017

Krav: Deltagaren kan simma minst 200 meter (av säkerhetsskäl).

Anmälan: Görs online längst ner på sidan. Sista anmälningsdagen är 7 dagar innan kursstart. Observera att platserna går fort! Det är först till kvarn som gäller, när platserna är slut stängs bokningen automatiskt utan förvarning.

Information

I den här kursen lär vi dig som är mellan 7-15år grunderna inom segling. Vi kommer att börja kursen med en genomgång av säkerhetsregler, de viktigaste delarna på optimisten och segelsätten. När vi börjar känna oss lite tryggare med varandra efter några roliga lekar ute på altanen i sommarvärmen beger vi oss ut till våra optimister. Där hjälper vi eleverna att rigga upp sina båtar för första gången. Vi kontrollerar att allting sitter fast, är helt och att ingenting saknas på båtarna.

Det första eleverna får lära sig är att manövrera sin jolle. När vi känner att eleverna är redo och att vädret passar får de segla för första gången inne i hamnen under full guidning av oss instruktörer och med en ny kompis i samma båt. När eleverna efter någon dag på vattnet börjat förstå sina jollar, får de segla själva och vi seglar ut utanför hamnen för att upptäcka nya platser och äventyr. Kanske kapten krok vinkar till oss från sin ö? Vi kommer självklart att försöka segla så mycket vi bara hinner under dagarna (om vädret tillåter). Eleven kommer under kursen bland annat att lära dig knopar, båtvård, sjövett, riggning, kapsejsning och många andra bra saker som är bra att kunna när det gäller optimistjollen, havet och sitt liv. Samtidigt som eleven lär dig allt detta kommer det förstås att bli en otroligt rolig kurs i Lerkils hamn den här sommaren!

Utrustning: En komplett optimistjolle, godkänd seglarflytväst (ej med krage), rejäl matsäck, EXTRAKLÄDER, extra skor, handduk, badkläder och regnkläder är även bra att ha!

Optimist: Det finns även möjlighet att hyra en fullt utrustad optimistjolle av seglarskolan (se pris nedan). Klubben har ett antal optimister till förfogande så det är först till kvarn som gäller!

Dessutom: Finns det möjlighet att vara med på våra roliga ”onsdagsseglingar” efter kursen då vi anpassar seglingen efter ert tycke men mer om det får du veta under kursen.

Kontakt: seglarskola@lerkil.net

Välkomna önskar ledarna på seglarskolan!

Registrering

Bokningen är stängd för den här kursen och kommer att öppnas igen nästa år när seglarskolan har haft sitt första årsmöte. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss instruktörer. Besök gärna våra andra kurser uppe i menyn.