Fortsättningskursen

Laddar Karta...

Plats: Lerkils Hamn

Datum: 26-06-2017 - 02-07-2017

Krav: Deltagaren kan simma minst 200 meter (av säkerhetsskäl).

Anmälan: Görs online längst ner på sidan. Sista anmälningsdagen är 7 dagar innan kursstart. Observera att platserna går fort! Det är först till kvarn som gäller, när platserna är slut stängs bokningen automatiskt utan förvarning.

Information

Den här kursen är för dig som redan har seglat förut, som kan grunderna och är mellan 7-16år. Det finns alltid mer att lära sig inom segling! Vi rekommenderar elever som aldrig har seglat förut, att minst gå två år i en nybörjarkurs eller om eleven anser sig ha sådan kompetens att eleven kan hantera sin optimistjolle i hamnen, på öppet hav utan svårigheter och utan att bli rädd vid lite hårdare vind (hör gärna av dig och diskutera med oss, vi vet vad som passar dig). Innan anmälan till den här kursen vill vi alltså ni frågar någon av våra instruktörer, vilken kurs som rekommenderas för varje enskild elev.

Den här kursen anpassas utifrån deltagarna kunskap inom segling. I huvudsak går kursen ut på att lära sig mer om väder, vindar, kapsejsning, hur man ”trimmar” jollen, göra snygga tilläggningar, runda bojar, väjningsregler, signaler, signalflaggor och så många andra bra tips som vi hinner med för att göra din seglingen ännu roligare.

Utrustning: En komplett optimistjolle, godkänd flytväst, rejäl matsäck, EXTRAKLÄDER, extra skor, handduk, badkläder och regnkläder är även bra att ha!

Optimist: Det finns även möjlighet att hyra en fullt utrustad optimistjolle av seglarskolan (se pris nedan). Klubben har ett antal optimister till förfogande så det är först till kvarn som gäller!

Dessutom: Finns det möjlighet att vara med på våra roliga ”onsdagsseglingar” efter kursen då vi anpassar seglingen efter ert tycke men mer om det får du veta under kursen.

Kontakt: seglarskola@lerkil.net

Välkomna önskar ledarna på seglarskolan!

Registrering

Bokningen är stängd för den här kursen och kommer att öppnas igen nästa år när seglarskolan har haft sitt första årsmöte. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss instruktörer. Besök gärna våra andra kurser uppe i menyn.